Gårdsbutik

 

I den lilla gårdsbutiken på Eneby Norrgård säljer vi ägg, hembakade bullar och kakor, färskfryst. kött.Tillstånd hos Kinda kommun finns naturligtvis:). Butiken är alltid öppen, men tillgången kan variera, det är en enkel självbetjäningsbutik där man tar de varor man vill ha och betalar  och gör rätt för sig. Skulle ni inte ha tillgång till kontanter så skriver ni i boken som ligger i butiken vad ni handlat och ert namn och en notis om att ni sätter in pengarna på vårt bankgiro, vi har även swish.

Äggen kommer från våra hönor som lever ett fritt liv, både ute och inne, de lever som hönsen levde på gårdarna på ”Emil i Lönnebergas tid”, det är få hönor förunnat att leva ett sådant liv idag. Äggen kostar 3,50kr/styck.

Bakverken vi säljer bakas här på gården på svenska råvaror så långt det går och svenskt smör såklart:) Bakverken fryses in direkt efter bakning/tillverkning.Även egenproducerat lammkött finns i butiken och även våra får och lamm lever ett fritt uteliv med tillgång till liggutrymme året om. Fåren äter också bara mestadels gräs förutom nylammade tackor som kan behöva lite extra kraftfoder en kortare period. Lammköttet kostar; färs 139kr/kg, Filé & sadel 359kr/kg, övriga bitar 229kr/kg. 

Det vilda köttet kan variera i sortiment beroende på tillgången på vilt i skogarna runt om i Kinda bygden och beroende på jaktlyckan naturligtvis, men ofta finns det Älg, Hjort & Rådjurskött i butiken. Priserna ligger ungefär som lammköttet. 


  Lamm är slaktat, styckat och paketerat hos Brantestads glada utegrisar, köttet fryses in direkt

efter paketering. Det vilda köttet är styckat & paketerat hos Horns fågel & vilt, även detta fryses ner direkt efter

paketeringen.

Varmt välkomna till oss på Eneby Norrgård!